Over Winkelen bij Wijn

Winkelen bij Wijn bestaat al sinds 1907. Hieronder in het kort de geschiedenis van onze familieonderneming.

Ontstaan

Het begon allemaal met Jan en Betje Wijn-Corstens. Zij hadden 16 kinderen en Jan was van beroep meester sigarenmaker. Op 12 oktober 1907 begon hij en zijn vrouw een winkel in rookwaren, galanterieën, petten, veters en kammen, religieuze artikelen, boeken enzovoort.

De winkel was gevestigd recht tegenover de kerk. Zodat de gezinnen die op zondag naar de kerk gingen naderhand meteen hun boodschappen konden doen.

Steeds werd de winkel uitgebreid in zowel omvang als assortiment. Enkele kinderen van Jan en Betje gingen ook meewerken. Jan jr en Anna deden samen met Jan sr. het boeken, schrijfwaren en lederwaren gedeelte. Harrie nam het gedeelte met galanterieën, huishoudelijke artikelen en later speelgoed voor zijn rekening. Ook ging hij met paard en kar venten om potten en pannen te verkopen en was hij wekelijks present op de zaterdag markt in Helmond.

Ruim veertig jaar lang vanaf toen hij 14 jaar oud was heeft hij in de omgeving van Gemert (o.a. in Oploo, De Rips, Erp, Beek & Donk en Helmond) zijn spullen verkocht.

In 1962 begon zijn zoon Henk in de winkel al tijdens zijn middelbare school mee te helpen.

Hotel De Kroon

Jan en zijn vrouw Betje waren echte ondernemers. In 1938 begonnen zij Hotel de Kroon het Huidige Dientje . Ze hadden genoeg kinderen die mee konden helpen. Later gingen Jan jr en zijn vrouw Dientje Wijn- Rooijmans samen verder met Hotel de Kroon.

In 1972 nam Henk de winkel van zijn vader en in 1977 van zijn tantes over en verplaatste hij beide winkels naar de huidige locatie.

Geholpen door de groei in welvaart en zijn trouwe klantenkring lieten Henk en zijn vrouw Kea Wijn – Hendriks de winkel steeds verder groeien tot een grote speciaalzaak met een oppervlak van 900 m2.

Inmiddels hebben Harrie en zijn vrouw Greetje Wijn – Peters de winkel van zijn vader en moeder overgenomen.

Winkelen bij Wijn is nu winkelen bij Intertoys, Bruna, een tassen en koffer winkel en een snoepwinkel en dat alles onder een dak. De verschillende afdelingen zorgen samen met de onlinebestel punten en de webwinkels www.intertoys.nl en www.bruna.nl voor een goed aanbod.

Contact & openingstijden

Onze voordelen

  • alles onder één dak
  • specialist
  • betrouwbaar
  • groot assortiment
  • mooiste collectie keuze
  • scherpe prijzen

Anouk van Stiphout

Verkoop specialist Bruna en koffers

Het is altijd gezellig in de winkel en ik vind het leuk om een praatje te maken.

Marieke Michels

verkoopleider Bruna

Het is elke keer weer leuk als klanten met een blij gezicht de winkel verlaten. Ik geef u dan ook graag advies in het zoeken naar een goed boek voor uzelf of als cadeau.

Greetje Wijn

eigenaar

Het klanten contact is het allerleukste van mijn werk. Mijn specialiteit is de koffer en tassen afdeling. Maar ik geef u ook graag advies op onze andere afdelingen.

Harrie Wijn

eigenaar

Het is erg leuk om elke dag zoveel verschillende en vooral leuke klanten te ontmoeten. Samen met een gezellig winkelteam is het elke dag een feestje in de winkel.

Anne Engels

verkoopspecialist Bruna en Snoep

Ik help u graag met het vinden van een passend cadeau. Dat geeft mij iedere dag de energie om met veel plezier in de winkel te staan!